Práce na stavbě rozhledny na Pekelném kopci

08.08.2014 09:20

Na rozhledně na Pekelném kopci od poloviny července pracují zaměstnanci dodavatelské firmy na montáži pozinkované ocelové konstrukce s dřevěnými geometrickými prvky, které opakováním a násobením vytváří harmonický celek. Rozhledna je součástí projektu s názvem „Rozhledna a TouristPoint Třebíč“, který je dotovaný z Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Tento projekt se zrodil jako myšlenka ve svazku obcí Mikroregion Třebíčsko, který díky starostům členských obcí, kteří aktivně pomohli s vyřízením vlastnických vztahů i vyjádření kolem stavby rozhledny, mohl vzniknout.

Investici převzalo město Třebíč jako člen Mikroregionu Třebíčsko také proto, že chce rozhlednu zařadit jako další lákadlo pro aktivní turisty. K rozhledně povede značená stezka, která začíná u polikliniky na Vltavínské ulici. Během cesty budou turisty čekat odpočívky v podobě přístřešku a laviček. 

„Rostoucí rozhledna naplňuje zatím představy naše i duchovního otce projektu - pana architekta Pavla Jury a věřím, že tato lokalita bude po zprovoznění rozhledny více přitahovat aktivní Třebíčáky i návštěvníky,“ řekla místostarostka města Marie Černá.

Součástí projektu podpořeného Evropskou unií je kromě stavby rozhledny také zřízení TouristPointu, který vzniká ve dvorním traktu Národního domu na Karlově náměstí. Zde návštěvníci Třebíče najdou WC, sprchy, úschovnu zavazadel, stojan na kola a stoly s lavicemi pro příjemné posezení.

Dokončení stavebních prací je naplánováno nakonec října letošního roku.

Návštěvníci se mohou už nyní těšit na panoramatický výhled do krajiny z 26,5 metrů vysoké rozhledny. 

Zpět

Fotogalerie: Práce na stavbě rozhledny na Pekelném kopci

/album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/met-rozhledna-fotografie-s-ing-arch-pavlem-jurou-architektem-rozhledny-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/met-rozhledna-prace-na-stavbe-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/met-touristpoint-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/p1120591-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/p1120593-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/p1120594-jpg/ /album/fotogalerie-prace-na-stavbe-rozhledny-na-pekelnem-kopci/p1120602-jpg/